JAG 20!

Gårdagen går inte att beskriva i ord men jag ska försöka göra ett litet försök! Kvällen börjar med den planerade knytisfikat. Det blev bullar och bullar och chokladrutor, MASSA kakor, brownies, hembakta kolor, dumle och tårta. Dock så åts väldigt lite upp så nu har jag massor utav fika kvar här. Så vill någon komma hit på en fika så är det bara att komma förbi!

Fick ett par underbara presenter! Så som presentkort på systembolaget, skärp med en skorpion på (älskar skorpioner), en flaska vin, en "kärlekskopp", hemkokta kolor och massa POLKAGRISAR!

Underkvällen spelades massa hög musik, det sjöngs, det skrattades och det blev djupa diskussioner. Dessutom blev det tävling i mitt förråd. Krossade tomater vs okota nudlar. Jag tror att nudlarna gick i betydligt mycket lättare än tomatsåsen!

Senare tog vi buss upp till krogen "krogen" där vi sjöng karaoke som galningar. "Främling", "Jag vill vara din margareta", "Simple the best", "The unnamed feeling" och mycket mer. Kan ju säga att vissa lät bättre än andra men hur som helst så var det grymt kul Och så vid tolvslaget så sjöng några underbara människor "Jag må hon leva" uppe på scen! Tack alla! Det blev många cider och någon shot, lite dans på dansgolvet och så mycket sång och dans även vid borden. Underbar krogkväll, precis som den ska vara helt enkelt!

Planerna var sedan att ta taxi hem, vilket gick åt skogen för att det var 40 minuters kö. Så istället tog vi en kycklingrulle på en pizzeria, där jag gjorde en fuling och lyckades få mat utan att så i kö, därefter vandrade vi hemåt. Vilket säkert tog 40 minuter också. Därefter blev jag matat med tårta av Tobias sen slocknade vi på sängen. Runt sju i morse slet jag upp han så vi kunde lägga oss på riktgt och få en god natts sömn!

och nu har jag bara all STÄDNING framför mig! Det blev en kortfattad beskrivning av kvällen i en mycket lång text. Men jag är HELNÖLD med kvällen!!


Utklädnad    Tävling i förrådet           Djupa samtal?            Och sötsara var med!Jag behöver faktiskt bara en drink för att bli packad. Problemet är att jag inte kan komma ihåg om det är den trettonde eller den fjortonde.Halloweenklädd!

Sådär ja, mycket vitt, mycket svart och lite blod! Nu är man halloweensminkad. Snart dags för mat sen inväntas folket.

I fabriken tillverkar vi smink, men i butikerna säljer vi hopp. - Revlons VD

Umeå har missat att det är halloween

Inte en enda butik vi har varit inne på idag har haft några bra halloweengrejjer. Fick med mig dekoration och sugrör hemma bara. Men hur kul är det? Måste fixa något att klä ut mig med! Ska sringa ner på stan i morgon och kika i de nyöppnade leksaksaffärerna. Hittar jag inget får jag väl vara utklädd till mig själv ändå..I see my face in the mirror and go, 'I'm a halloween costume? That's what they think of me? - Drew Carey

Tårta

Fylla år.... Tårta.... Fylla år... Tårta... Fylla år... Ja, det låter ju som att det passar ihop? Frågan är då om man ska bju på tårta på lördag eller äta tårta själv med älskade på söndagen? Hm... Pengar... Tårta... Pengar.... Det passar inte lika bra ihop. Jag har funderat på att köpa en stor marabou chokladkaka, lägga len liten klick grädde på varje ruta och toppa med en mandarin klyfta eller kanske ett hallon. Det bör ju bli fina småtårtor, dessutom kan ju alla få en HEL i var! Vem har inte drömt om att få äta en hel tårta själv någon gång? Men frågan är hur man ska göra med ljusen? Kanske bju in 20 pers och sätta ett ljus på varje? Eller ska man skaffa extremt smala ljus och sätta 20 ljus på varje? Eller så kanske man bara bjuder på ljusen och äter tårtorna själv? Mycket att fundera på när man ska fylla år, nej. Får ta och sova på saken! Goodnight!

Tårta?

Du vet att du håller på att bli gammal när ljusen kostar mer än tårtan - Bob Hope

Medley

Då har jag köpt träningskort där och tränat för första gången sedan jag flyttade till Umeå. =) Tränade armar och bröst idag och slutade sedan med att simma 12 längder. I morgon blir det ben och rygg och ett försök till att simma ännu längre! Känner mig så lycklig.

Nu ska jag ner på stan för att fika och plugga med Madde. =)

Du finner lyckan först när du slutat söka efter den - Zyndra, my self.

Jag erkänner!

Jag är student! Och just ikväll är jag lat och värmer på rikgrynsgröt till middag! (Dessutom är det otroligt skönt att kunna skylla allt negativt man gör på att man är student) Men trots att jag endast sovit tre timmar i natt så har jag varit effektiv idag. Det började med en föreläsning 10-12 därefter lunchade jag tillsammans med några i klassen för att sedan ha en studiecirkel. När jag sedan kom hem slängde jag in tvätt i tvättmaskinen och gick upp till träningslokalen för att kika lite. Är inne på andra maskinen tvätt och ska snart läsa lite kurslitteratur innan jag slår igen ögonen! :D


Efficiency is intelligent laziness. -David Dunham

Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting. -Zig Ziglar

Träningslokal

Jag måste säga att jag är överlycklig!! Äntligen ska jag få träna igen, äntligen har jag hittat en tränignslokal för mig! Har kollat runt mycket på Internet och har besökt flera stycken utan att trivas i någon. Men nu har jag stött på Medley! Gym, bad och gruppträningar som dessutom bara ligger 5 minuter från mig. :D Dock kommer jag bli 260 kronor fattigare varje månad men det blyr jag mig inte om för här ska jag bli piggare, gladare och få sova om nätterna! Längtar redan till i morgon för då ska jag börja med en stadig frukost innan det bär av till Medley för att gymma och sedan simma ett par längder!


En människas hälsa kan bedömas efter om hon tar två trappor eller två piller i taget Joan Welsh

6 dagar till!

Nu är det inte långt kvar till jag fyller 20! Bara 6 dagar, blir troligen någon liten eller stor? halloweenfest här hos mig då! KUNG!

Bild från när jag fyllde 18 år.


I slutet så är det inte åren i ditt liv som räknas. Det är livet i dina år.

Jagad av Voldemort!

För det första måste jag erkänna att jag är sämst på att kliva upp tidigt när jag är ledig. Hade ställt klockan på halv tio men klev upp för bara någon minut sen. Hela morgonen har jag försökt att gillra en fälla åt Voldemort, tillsammans med några kompisar, för att han har varit ute efter mig. Undrar vad den drömmen grundar sig i, har ju knappt sett Harry Potter filmerna! Har sett så mycket som tre första filmerna och det var länge sen...

 


 

Well, well, Lupin. Out for a little walk... in the moonlight are we? - Severus Snape vet vad Lupin bär på...

 


Mirrors 2
Hur spännande som helst! Längtar verkligen tills jag kan se denna! Tyckte att ettans slut var sjukt frustrerande så nu ska det bli underbart att få se en uppföljare.


När jag ser mig i spegeln ser jag rynkor och dubbelhaka. An sen då? De tillhör mig, jag har förtjänat dem. - Elizabeth Taylor

Förnyelser av ordspråk

Jag, som många andra, tillbringar oändligt många timmar framför datorn surfandes på Internet. Och för ett tag sen hittade jag denna text här nere om förnyelser av ordspråk som jag tyckte var läsvärt. Så nu mina vänner tänkte jag att ni också skulle få läsa det.

1. ”Ropa inte hej förrän du kommit över bäcken” är ett ordspråk som inte alls funkar på 2000-talet. Vem förstår dig om du ropar en fånig svensk hälsningsfras i denna internationella värld? Nej, ”Ropa inte Hello förrän du kommit över den grovt förorenade bäcken” passar mycket bättre.

2. ”Ingen rök utan eld” är väldigt föråldrat. ”Ingen varm färdigmat utan mikro” passar mycket bättre. Vem eldar egentligen nu för tiden?

3. ”Tala är silver, tiga är guld” passar heller inte så bra. Nu är det ju faktiskt pengar som gäller. ”Tala är en miljon, att hålla tyst är en miljard” är den givna ersättaren. Kontokortet är ju trots allt kung.

4. ”Alla vägar bär till Rom” stämmer inte alls. Jag har färdats på mängder med vägar och har faktiskt inte hamnat i Rom en enda gång. Vilket lurendrejeri! I Stockholm är uttrycket ”Alla bussar går till resecentrum” däremot väldigt användbart.

5. ”Gå som katten runt het gröt” är ett mycket omodernt uttryck. Nu för tiden är det som tur är få stackars katter som tvingas slafsa i sig sådan mat. ”Gå som katten runt den mest marknadsförda, exklusiva kattmaten som någon okunnig jävel av okänd anledning valt att köra i mikron” funkar mycket bättre.

6. ”Stå med skägget i brevlådan” är mycket tjusigt men funkar sådär i en värld där man ständigt är uppkopplad. ”Stå med skägget i mailboxen” är 2000-talets svar på det gamla klassiska uttrycket. Helt orealistiskt är det faktiskt inte heller. Vem vet, de där opålitliga plattskärmarna som numera används kanske löper amok och suger åt sig skägget innan det stackars offret vet ordet av.

7. ”Surt sa räven” är nästan komiskt dåligt. Våra stackars grottlevande, IQ-befriade förfäder trodde att djur kunde prata, vilket modern forskning motbevisat. Nu när vi vet bättre är det faktiskt löjligt att lura folk på ett sådant oförskämt sätt. Att inte ändra frasen till ”Surt menade räven, även om han inte kunde säga det” vore oetiskt.

8. ”Bättre en fågel i handen en tio i skogen” har jag liksom inte riktigt fattat innebörden av. Den som har det får gärna höra av sig. Det låter faktiskt mycket mindre omständligt om de små fjäderprydda varelserna kunde hålla sig i skogen istället för att jag ska släpa runt på dem i handen. Nej, tills vidare tycker jag att vi tar bort det ordspråket. -Josefine Ahrling

Binärt och hexadecimalt

Nu tänker jag sitta här och vara stolt över mig själv en stund, innan jag fortsätter plugga, för det är jag värd! Under föreläsningen om binära och hexadecimala tal satt jag och var förbannad för att jag trodde att jag inte förstod någonting. Men nu har jag tagit tag i det här och gjort övningsuppgiften och det gick galant. Det gick GALANT! Jag kan konvertera mellan dem och våra decimala tal och även räkna multiplikation och addition med dem! Jag är då allt lite duktig iallafall med tanke på att jag egentligen inte är ett dugg intresserad. Älskar när min hjärna fungerar!!

Det binära talsystemet är en representation för tal som har talbasen två. Det betyder att enbart två olika siffror används, ett och noll. Binära tal används praktiskt taget av alla datorer eftersom de använder digital elektronik och boolesk algebra (eller binär algebra som det också kallas).


Det binära talsystemets talföljd består bara av två siffror, 0 och 1. Nästa tal är det, av de talen som kan skrivas med ettor och nollor, som kommer näst i sifferraden. Så talen blir: 0, 1, 10, 11, 100, 101, 110, 111, 1000, 1001, 1010, 1011, 1100, 1101, 1110, 1111, 10 000 o.s.v (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A4ra_talsystemet)


Hexadecimala (sedecimala) talsystemet är ett talsystem med basen 1610. Talsystemet är ett positionssystem med de sexton siffrorna 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E och F där A motsvarar 10, B motsvarar 11, C motsvarar 12, D motsvarar 13, E motsvarar 14 och F motsvarar 15. Att räkna om talet 2D4 i hexadecimal representation till decimal representation görs då så här:

2D416 = 2·162 + 13·161 + 4·160 = 51210 + 20810 + 410 = 72410

Det hexadecimala talsystemet används ofta av datorprogrammerare, eftersom det gör det enkelt att gruppera in heltal i enskilda byte, och är dessutom enkelt att konvertera till binära tal (datorers inbyggda talsystem) eftersom att en hexadecimal siffra motsvarar ett heltaligt antal bitar. Det hexadecimala talsystemet används ofta även vid angivelse av färger i datorsammanhang, till exempel för webbfärger.
(http://sv.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A4ra_talsystemet)Den kände matematikern reste sig upp och höll ett negativt tal.


PM klart!

Sådär, då har jag lyckats med den första uppgiften jag hade bestämt mig för att slutföra idag. Ett PM om ett seminarie vi hade för ett par dagar sedan där vi diskuterade informationsteknikens utveckling. Har bland annat läst ett utdrag från Jag, Robot (I robot) från 1950 som handlar om en liten flicka vars bästa vän är en Robot. Tycker det är häftigt att det finns författare som redan på femtiotalet hade dessa ideér om robotar. Dessutom har denna idé bevarats och år 2004 gjordes en film av Alex Proyas med Will smith som spelar en utav huvudkaraktärerna.

 


 

Om vi kunde kontruera en robot i stånd med att tänka fel, så skulle vi ha löst problemet med att på konstjord väg framställa en människa. - Arnold Ljungdal

Definitivt en mardröm!

Helsjuk natt! Drömde att lysgröna larver som föder andra små kryp hade flyttat in i mitt tak. Pratade sedan med hyresvärden och han sa att de var spanska larver och att de inte skulle klara vintern men att jag fick leva med dem så länge. Det var bara ännu hemskare för de flyttade in i mina händer!!

Vaknade med en lättnad någon gång här på morgonen och insåg att jag inte alls hade maskar i taket. Men jag somnar om och drömmer att grannarna springer in och ut i min lägenhet som om det hade varit hur okej som helst. Än värre var att jag fortfarande låg i sängen och försökte sova, de åt till och med upp min frukost!

Tänk så galet man kan drömma ibland! Men nu ska skolböckerna fram! Börjar redan bli nervös inför första salstentan. Jag läser Beteendevetenskapligaprogrammet med inriktning på IT-miljöer. Programmet är inte riktigt vad jag förväntat mig eftersom att jag var inställd på att läsa psykologi, sociologi, pedagogik och alla  andra liknande ämnen. Men hela första året kommer vi att läsa Informatik! Vilket innebär att jag blir tvungen att sätta mig in i en hel del teknik. Men jag kör på, det här ska jag fixa.


Hjärnan är ett underbart organ. Den startar direkt när jag vaknar på morgonen och stannar inte förrän jag kommer till skolan.

Nanna kudden!

Nu är det allt dags för mig att krypa ner i sängen, trots att jag inte alls är särskilt trött men behöver energin till i morgon. Har suttit uppe betydligt många fler timmar än planerat men jag kan inte vrida tillbaka tiden. I morgon ska jag tillbringa så mycket tid som möjligt bland hårddiskar, operativsystem och primärminnen. Jag ska plugga!Dags för ännu en tid i drömmarnas land!

De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det

Ensammys och handukshår

Hatar, hatar, hatar! Varför tog jag ens med hårborsten till The studio, dem hade ju allt man behövde för att ordna håret där! Men nu är jag utan hårborste för av någon anledning så ramlade den ur väskan och nu ligger den där... Och jag står och lagar mat, nyduschad med handdusksruffsigt hår! Men men, det är väl inte allt i värden.

Ikväll ska jag äta köttfärsås och spagetti med mexikanska kryddor. Sedan ska jag njuta av maten tillsammans med Dean och Sam från Supernatural. Blir en lugn och ensam kväll istället för utgång!

Tjuvade en bild för att visa vad spagetti och köttfärsås är för dem som inte har koll. ;)Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på

SERIER!!

Vad är mer avkopplande än att se på tvserier? Här är mina favoriter:

1. Vampire diaries2. Supernatural
3. Kyle xy
4. True blood
5. Flash Forward
6. Lost
7. Prison break
9. Heroes
8. Spartacus
10. Kungarna av tylösand
11. Robinson"I'm not gonna die in a hospital where the nurses aren't even hot."
- Dean, supernatural säsong 1 “Faith"


Många fler apor


Så här fräsch och kry är jag definitivt inte idag.

Känns som det blev betydligt mer än tre apor igår. Men det var roligt trots att jag aggresivt diskuterade kvinnor och mäns värde större delan av kvällen. Jag kan fortfarande inte gå med på att vi kvinnor är svagare både fysiskt och psykiskt, att vi är osäkrare än männen och att män inte vill vara vän med det motsatta könet utan att de bara vill ha sex. Dessa påståenden stämmer nog in på många men inte alla!

Hur som helst så har jag precis kommit hem från Josefin, och att hitta hem var inte det enklaste.. Nu när snön har kommit och fyller alla vägar och tak så har Umeå blivit som en helt ny stad. Så nu måste jag lära mig hitta på nytt! :)

Lucia får komma och visa mig vägen. ;)

När dagen blir mörk och när snön faller vit, då skrider hon närmre, då kommer hon hit och då vet man, att snart är det jul.

Tre aporNu ska jag börja röra mig mot J, vi ska vina tillsammans och jag har med mig "tre apor". Senare blir det som sagt utgång! Det är alltid lika skönt att komma hemifrån en stund, brukar bli ensamt här i min lilla lägenhet.


En av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man är när man inte kommer hem på kvällen.


Utgång

Denna blogg kommer definitivt inte handla om kläder! Men eftersom jag nu tagit och köpt svindyra foton så måste jag ta och lägga upp denna bild.. Och detta blir kläderna inför utgången ikväll. =)
Många är aldrig riktigt jämnåriga med sig själva

Modell för en dag!

Tänkte börja denna blogg med ett inlägg om "Modell för en dag", här i Umeå, som jag varit på idag. Måste säga att de hade en jättemysig studio, underbara stylister och lagomt engageradefotografer. Jag valde att köpa tio stycken bilder men tycker att det var väldans dyrt så har inte öppnat plomberingen än. Får se hur jag väljer att göra, har möjlighet att lämna tillbaka dem i morgon om jag känner för det.

Bilder kommer upp på bloggen om jag behåller dem

Ikväll blir det utgång nere på stan! Är lite trött på att bara gå på studentpubbarna så ikväll får det allt bli något annat.Alkoholisten förkortar sitt liv med femtio procent, men i gengäld får han under tiden fördelen att se dubbelt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0