Nu blir vi sambor

Nu är det dags, efter 3 år med 50 mil emellan och 2 år med 20 mil så är det äntligen dags att flytta ihop! =) Två veckor kvar och sen så ska vi börja slå ihjäl varande medan vi ska trycka in hans grejjer i min redan övermöblerade lägenhet på 35kvm! Spännande...

Ut i solen!

Nu kan jag inte sitta inne längre. Dags för en liten promenad i solen! Kanske en kortare shoppingrunda också? Är otroligt nervös för ikväll... Helt i onödan egentligen, ska höra med hyresvärden om min pojkvän kan bo här med mig.. Men vad säger man? Lite väl trångt och bo här två stycken egentligen, kanske mest det som gör mig nervös. Känns som att de kommer tycka det är en dum idé. Men egentligen kan de väl inte bestämma om två stycken får bo i den här. Det är ju ändå jag som hyr den?? Ååh, ingen aning...

Hur som helst ska jag ner på stan nu! Ciao..

Tjejkväll ikväll!

Ikväll ska det mysas till ordentligt med middag och vin!! Ser riktigt mycket fram emot kvällen!

Gym!

Jätteskönt att få träna igen! Känslan i kroppen efter ett hårt träningspass på gymmet är otroligt skön. Att efter ett tag börja känna varenda kroppsdel och börja förstå hur den fungerar och lära sig dess begränsningar är för mig något mycket viktigt. Dessutom blir varje måltid något helt annat än vad de tidigare varit. Nu kan jag äta för att min kropp behöver maten och inte bara för att jag borde. Helhärligt..

Har börjat göra en ny och nyttigare gröt dessutom. Kan skriva upp ett ungefärligt recept senare. =)

Never let me go

Precis sett filmen never let me go! Och måste ju säga att det var en av de mest deprimerande filmer jag sett. Vad gjordes det för filmer 2010 egentligen. Kan ju inte säga att den var särskilt bra heller. Ingen jag rekomenderar.. Nu är det dags att fara på gymmet igen! =)

Hej å hå!

Dagens checklista

Yepp! Då har jag gjort det första som var planerat för dagen. Ett gympass. =) Så nu ska jag duscha innan jag ger mig ner på stan för att gå på systemet och kanske handla nå fint att ha på sig i helgen. Länge sen ja köpte nya kläder. Väl hemma måste jag städa och skriva klart seminarieuppgiften inför i morgon. Förhoppninsvis orkar jag öven med mer plugg också.

Gym!

Så, nu ska jag se till att ta mig till gymmet!! Efter flera veckors vila.. Så lätt det var att komma av sig, nu har jag mycket att ta igen. Mitt mål är starkare kropp  och bättre kondition! En önskan är platt mage! :P

Har föresten fått ett erbjudande av bostaden, en trea på östra ersboda! Men får se hur det blir med det..

Kram kram!

Letters to juliet!

Supermysig kärleksfilm! =) Tänkte bara informera om det såhär innan jag går och lägger mig!

Ilskan växer för varje dag!

Jag har inte varit så här arg sen jag flyttade till Umeå. Inte bråkat med något, inte varit arg på någon, inte sagt dåliga saker om någon. Allt har varit frid och fröjd och jag har varit så glad. Möjligtvist gnällt på Tobias när han inte diskat. :p Men nu växer en ilska och ett hat i mig.... Ojojoj..... Hur ska jag hindra detta!?

Vill få tyst på mitt huvud, om bara för en stund.

Jag börjar snart bli tokig på mig själv och mina tankar. Tänker alla lika mycket? Så mycket funderingar, massa minnen, lite oro och en hel del annat. Tänker så mycket att jag inte ens hinner tänka på det jag vill. HAH.. Har precis börjat förstå att jag bor i Umeå... Att jag faktiskt har tagit mig igenom över en termin på universitetet... Att jag faktiskt är vuxen nu... Men så glömmer jag, glider med, oroar mig för vad som ska hända härnäst, tiden går.. Till slut är jag pensionär och är lika chockad över det.

R.I.P Sandra Ericsson 1990-2090
Vila i frid, du kvinna som aldrig hängde med i ditt eget liv.
Som aldrig hängde med att tänka för att du tänkte för mycket.
Du som brände korvarna på spisen för du skrev ett blogginlägg om hur mycket du tänkte.SKIT OCKSÅ!

Du är garanterad sex!

Eller hur är det? Böcker kommer ut en efter en om hur man ska göra för att få ett ligg eller dejta på rätt sätt. Kommer precis hem från en föreläsning om nätdejten och om folk som utnyttjar de som nätdejtar genom att ge kurser om hur  man skriver en bra annons. Och dessa kurser tar enorma överpriser. 1200kr för en kurs, du kan även komma i grupp eller köpa ett paket på tre kurser för YNKA 2600kr!

Undrar om man ska starta eget företag?

Fika i solen

Snart ska jag röra mig ner mot hamnen för att ta en fika i solen! Tror det blir jättemysigt. Hoppas bara att det inte blåser!

Klar?

Sådär... Nu får det vara sådär... Hoppas alla läsare har firefox och inte internet explorer för där ser bloggen helt fekk ut!! Stort tack Mikaela hellman som fixade min header!! <3

Bloggen är under uppdatering

Se topic!

Går och gömmer mig

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!! Jag erkänner, jag är besatt... Av civilization 5 och idag hade jag bestämt mig för att ta över världen på svåraste svårighetsgraden. Vilket är sjukt tufft! :P MEN datorn startar inte spelet längre så nu vill jag bara kasta ut den från balkongen (som jag vill med allt som går lite fel).... Suck, nu kanske man måste plugga ändå. För vad ska man annars göra?


Life as we know it!

- Life as we know it...
Sjukt jobbig film, så otroligt ångestladad rakt igenom!! Jag har svårt att förstå alla föräldrars lycka, alla barn är jättesöta men hur klarar man av det som förälder. När jag tänker efter, och försöker sätta mig och Tobias in i den situationen, känns det bara konstigt. Antagligen är jag inte redo för barn och jag har definitvt inte tid med det nu. Men kommer jag någonsin känna mig redo eller känna att jag har tid. Det skulle inte förvåna mig om jag blir en av dem få som bestämmer sig för att inte ha några barn. Skulle jag lyckas få alla mina drömmar att slå in skulle jag inte hinna med att skaffa barn. Life is to short. "Men man kan ha både karriär och barn" Ja, säkert. Men kan man både ha karriär, festa, resa, lägga ner massa tid på den man älskar och ha barn?

Skulle jag skaffa barn så skulle jag vilja lägga all tid på barnet. Jag skulle troligen bli som mamma, som satsat ALLT för oss barn och hela tiden velat vårat bästa (trots att vi inte alltid hållit med henne.) Hon har inte skaffat sig någon master examen på universitet och inte heller har hon rest jorden runt. För mig känns det därför som ett val.

Jag vill inte vara fräck mot dem som skaffat barn i tidig ålder, många av mina vänner har de och de är underbara personer annars hade jag inte velat vara deras vän MEN det finns ett stort men.. De lever absolut inte det livet jag önskar leva.. Jag är glad för deras skull, jätteglad för att de känner sig nöjda. Men det skulle inte vara mitt sätt att leva på samtidigt som jag också vill ha ett eget barn, kanske för att det finns i vår natur att skaffa dem.

Om jag tänker efter varför just jag ska ha barn är de bara utav egoistiska tankar! Är man så egoistisk när man väljer att bli gravid? För man kan ju inte älska någon som inte redan finns. Inte kan man tänka att nu ska jag skaffa barn för det här barnet älskar jag och vill dess allra bästa? I mitt huvud kommer i stället tankarna om vad mysigt det skulle vara att hålla om en bäbis och känna att det är ens eget, ett litet barn som är skapat av mig själv och den jag älskar. OCH så spännande att få uppfostra detta barn, se det växa upp och se hur det barnet kommer att bli. MEN varför sätta till ett barn till denna värld, vem som läser det här är helt ångestfri och lycklig? Vem tycker att barn ska få uppleva olika kriser, se människor kriga och dö i jordbävningar..

Varför skaffar man barn? Kan någon säga någon anledning som inte är egoistisk?

Morrn morrn

Tjohopp! Skorpor och PK till frukos!!... Inge vidare egentligen men å så gott! IDag ska jag äta på skolan för en gångs skull hade jag tänkt! Hoppas inte de andra valt att ta med mat bara för det!?

Här kommer en rolig historia som jag egentligen lovade ut igår.

Lille Tony är den duktigaste killen i klassen, och är alltid först färdig med proven. För att han inte ska förstöra för resten av klassen, säger fröken en dag till honom:

- Tony, du är så duktig att jag måste ställa dig en extra fråga.
- Det sitter 5 fåglar på en gren. Du har med dig ett luftgevär och skjuter en av dem. Hur många sitter kvar?

- Ingen, svarar Tony.
- Vad menar du...ingen?
- Jo, den ene stupar i backen, och de andra flyr skrämt därifrån.
Fröken nickar motsträvigt:
- Svaret skulle egentligen varit 4, men jag gillar sättet du tänker på.

Lite senare räcker Tony upp handen.
- Ja, Tony?
- Fröken, kan jag få fråga dig om något?
- För all del.
- Okay, 3 damer står vid en glasskiosk, och alla har köpt sig en glass.
- En av dem slickar på glassen, den andra biter i den och den tredje suger på den. Vem av dem är gift?

Fröken rodnar:
- Ehh..jag vet inte riktigt, kan det vara hon som suger på den?
- Nej, fröken. Det är hon som har ring på fingret, men jag gillar sättet du tänker på!

Ny dag i morgon

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, så tidigt som nu! I morgon blir det ännu en dag på universitetet med grupparbete och föreläsning. Ska även försöka skiva lite mer på essäuppgifterna och se till att jag är helnöjd med seminarieuppgiften. Hoppas, hoppas, hoppas jag får vara helledig på torsdag. Och så måste det bli sol också förstås så jag kan sitta ute lite och bara få känna värmen och ljuset från den!

Godnatt!
Lite positivitet i allt elände

Det är hemskt, egentligen... Att min kladdkaka blev så otroligt bra. Här sitter jag nu i min lilla studentlya och äter kladdkaka och dricker cola. Men i mitt huvud, någonstans bland all fantasi som kommer dyker små glimtar upp. I dessa sitter jag med ett litet bortkommet barn, i japan, och delar denna kladdkakebit med!

Jaa.. Jag har fastnat för dessa händelser, och kanske till och med för mycket?

Radeoaktiv strålning påväg mot Sverige!

"Inom två veckor kommer det radioaktiva läckaget från Japan att märkas i Sverige. "Ungefär så lång tid tar det för partiklarna att vandra runt jorden", säger Robert Finck, strålskyddsexpert vid Strål­säkerhetsmyndigheten." DN idag.

Detta oroar mig otroligt mycket, de säger att strålningen ska ha avtagit under dessa två veckor. Men jag tror inte att det är övver i Japan än och tänk om ännu mer strålning läcker ut. Då kommer den att vara mer koncentrerad. Dessutom skriver dem att strålningen inte är all för farlig i Japan. Men om den är så stark att den kommer att vara mätbar i Sverige som ligger hundratals mil ifrån Japan tro fan att den måste vara farlig för människorna där.

Alla har väl hört talas om Tjernobyl? Där var värdet 7 på den 7-gradiga skalan på hur allvarlig situationen var på anläggningen. I Japan sätts värdet till 4. Vid Tjernobylolyckan 26 april 1986 hade minst 30 personer dött av strålskador inom en månad. Ökningen av sköldkörtelcanser var märkbar redan efter fem år. (DN)

Men om hur illa det verkligen är kan ju inte skrivas i tidningarna? Tänk er vilken panik det skulle orsaka i Tokyo, som har strax över 8 miljoner invånare. Detta skulle skapa en ännu större kris än vad det redan är. Nog för att deras premiärminister gått ut med att det är det värsta krisen som drabbat dem sedan andra världskriget.

Hur som helst så är mina tankar hos dem! Och jag antar att det märks på bloggen också.

Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin!! <3

Testar nytt bakverk!

Sådär ja, nu står en kladdkaka med krossade bragokex i ugnen. Tyvärr kan jag inte dela med mig av receptet eftersom jag aldrig riktigt går efter ett recept utan slänger i ingredienserna lite hur som helst. Det här ska bli spännande. Satsade på att göra en riktigt seg kladdkaka också!! =)

Smaka någon?
Kanske inte.... Ska testa den innan iallafall, bloggar om resultatet senare.


Katastrofen i Japan

Jag vet att jag lovade en rolig historia till morgonen här men jag känner mig inte på topp. Fler jordbävningar har drabbat Japan och fler beröknas komma. Nyligen kom en jordbävning som uppnådde närmare 7 på richerskalan och ännu en explosion har skett i en reaktor på kärnkraftverket jag nämde igår.

Vi närmar oss 2012! Det har bara börjat!


Godnatt

Då var det dags att krypa till sängs!! Blir en lång dag i morgon upp på universtietet! Hoppas på en god natts sömn.. ciao!

Bredbandsbolaget

HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR leds kan man bli?? CP INTERNET!! Vill byta men är uppskriven på ett år.. Skit också!!

Blev massa negativa inlägg på kvällskvisten här, får börja morgondagen med en rolig historia eller så. 

RÖSTAR I MELODIFESTIVALEN I STÄLLET FÖR ATT HJÄLPA JAPAN

Vilka idioter!!! Detta är riktat till dem som röstat i melodifestivalen men inte skänkt pengar till de drabbade i Japan! Har sett flera videos på hur det ser ut där nere nu och det känns förjävligt! Det kunde väl ändå stanna vid jordbävningen!! Som att inte det var tillräckligt hemskt men nu byggs det på hela tiden, som bara ör deet värre och värre. Folk drabbas av strålning från kärnkraftver och förlorar sina hem och ni sitter hemma i tvsoffan och röstar på melodifestivalen!! Vad är det de kostar där? Närmare tio kronor per röst? Varför inte skänka det till dem som behöver??


Skalvet i japan

Otroligt hemskt!! Önskar man kunde göra något för att hjälpa.. Börjar med en jordbävning på över 8 i richerskalan, fortsätter med tsunami och nu har de problem med en vulkan som vaknat och kärnkraftverk som inte fungerar som de ska. Allt till följd av jordbävningen. Barn har kommit bort från sina föräldrar och hela städer är raserade. Vi kan skicka pengar för att hjälpa till, men jag som är student och lever på lånade pengar har verkligen svårt för att göra det. Men jag uppmanar verkligen ni som har ett par kronor till övers att göra det. Skulle hela Sveriges befolkning skänka EN KRONA var skulle vi tillsammans skänka över nio miljoner. Så bara någon krona kan hjälpa mycket!


Jag skänker en tanke till dem som har det svårt där nere just nu. Ska se till att i framtiden, med bättre möjligheter, göra något för att hjälpa människor i sån här kris. Jag hoppas ni läsare kan och vill göra detsamma.

Här kan ni se då och nu bilder på städer som har raserats.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8704871.ab


Fläskfilé i sockerkaksform

Ja! Nu lagas det man på studentvis, jag är då ingen fyrbarnsmamma som har fixat och ordnat med allt och äger alla saker som man bör ha i köket! Nej.. Jag gör fläskfilé i sockerkaksform!! =) Och det är inte första gången den formen används till något sådant. Nejdå, jag har även gjort potatisgratäng i den och det fungerar hur bra som helst! Det är en sån där avlång sockerkaksform och den räcker så bra till mig den! Tack mamma för formen!


Vårmyset avslutades med vin och drink

Nu har jag bytt hårfärg!! Tack Mikaela för hjälpen. Lite tveksam på om jag är nöjd med färgen, kan ju bero på att jag ser likblev ut i ansiktet med denna färg. Eller att det går lite i lila, ska se hur det ser ut efter ett par dagar så ska jag bedömma då! =)


Efter ett par glas togs kameran fram och knappt en bild blev seriös, men tänkte att jag skulle bju på några iallafall. Här blev min halsduk till en turban. Efter att jag sagt att min rygg blir helrak när jag putar med rumpan och Mikaela hade hört att jag måste ringa efter en i Irak. hahaha. Så det kan gå!


Kvinnan från IrakMikaela antecknade noga vad jag sa hela kvällen. Eller???? :PUt i kylan var vi också, kanske för att Miaela är så duktig och kollar fel på bussen.Polkagrisar

Så otroligt gott!! Och helst ska det vara cloettas eller grännas!! MUMS! <3
VÅRmys på stan

Haft en riktigt trevlig dag på stan idag. Vi började med att köpa hårfärg på Åhléns, fortsatte med en fika och sedan vandrade vi längs hamnen och satt sedan i solen på en trapp. Supermysigt! Känns att våren är på väg!

Ikväll ska jag upp till Ersboda och färga håret och så blir det eventuellt ett par glas vin också! Börjar reda bli lite nervös över håret. Det var länge sen jag färgade sist. Men nu är jag trött på det blonda. Sorry mamma! hehe. Kanske kommer upp en bild på resultatet sen!


Ny dator

Det blev inte datorn jag skrev om i förra inlägget. Jag ringde OnOff som jag hade beställt den ifrån och frågade varför den aldrig kom och svaret jag fick var att den inte skulle komma överhuvudtaget! Skit förbannad blev jag, mycket dåligt att dem inte hör av sig till mig och att jag ska behöva ringa och fråga varför den inte kommer! BESTÄLL ALDRIG FRÅN ONOFF!!

Samma kväll åkte jag till Media Markt med Samsungens egenskaper och frågade om dem hade någon liknande och OJ vilken service jag fick. Första dem sa var "Den där har vi precis, fast lite bättre" till billigare pris och tryggare märke. Och oj så nöjd jag är nu! Blev en Emachine E732G som ägs av Acer.


Ny dator

Jahapp! Nu är denna hemklickad, om man får säga det så. Pengarna på kontot är ju bara siffror? Det är så mycket lättare att trycka på en knapp och se dem minska än att betala kontant i en affär! Men jag behöver en ny dator, gjorde ett test på internet på de flesta nya spelen och det visade sig att alla visade rött! Dessutom så försvinner kontakten med hårddiskarna hit och dit. Så nu är det dags! Min första bärbara dator, min andra dator jag någonsin ägd. Den jag har nu har jag säkert haft i snart 10år.RSS 2.0